Makine Mühendisliğinde Bilinmesi Gereken Kısa Notlar

Makine mühendisliğinde telefona kaydedip sürekli güncellediğim her makine mühendisinin bilmesi gereken kısa notları paylaşmak istiyorum.

Bu yayında notlar bana aittir ve belirli aralıklarla güncellenecektir.

Çoğunlukla mukavemet, malzeme yapısı ve özellikleriyle ilgilidir.

1. Düzenli honeycomblarda (bal peteği) poission ratio (poisson oranı) birdir.

2. Ters Honeycomb yani ters balpetegi yapılarda possion ratio negatif olduğundan dolayı x yönünde bir strain uygulandığında içeriye doğru y yönünde büzülme gerçekleşir. Bu malzemeler bu yüzden unusualdir yani özeldir.

3. Mantarların akordiyona benzer yapılarından dolayı enine itme veya çekmede boyuna strain gözlenmez. Yani poission ratiolari sıfırdır. Bu yüzden de şarap kapaklarında mantar tıpası olarak kullanılır.

4. Izotropik malzemelerde bir tane elastik modülü olur ve buna bağlı olarak strain y ve strain z ler eşit olur. Yani mekanik özelliklerde tekdüzeliktir.

5. Akışkanlar kayma gerilmesine karşı koyamazlar akarlar. Basınçlı kaplarda boyuna gerilme, radyal gerilme ve çember gerilmesi incelenir. Eşitlikler bu şekilde bulunur. Radyal gerilme ihmal edilebilir.

6. Elastik strain enerjisini stress-strain eğrisinin altında kalan alan verir. Dislokasyonlar ve yüzey çatlak ilerlemesi için bu enerji hesaplanır ve önemlidir.

7. Ductility: malzemenin kırılmadan kalıcı değişim geçirebilme yeteneğidir. Türkçesi sünekliktir.

8. Polimerlerde sıralı aynı moleküller çekmeye maruz bırakılınca moleküller daha da hizalı hale geldiği için  maksimum gerilme artar. Polimerlere örnek naylon plastik polietilen teflon vs. (Çok sünenlere elastomer denir.)

9. Ortotropik malzeme: Birbirine dik üç düzleme göre malzeme simetrisi olan malzemelere ortogonalli anizotropik kelimelerinin kısaltılmışı olan ortotropik malzeme adı verilir. Teknikte çok kullanılan; ahşap, lifli kompozit malzeme, haddeden geçirilmiş malzemeler ortotropik malzemelerdir. Eksenlerde 180 derece döndürünce aynı özellikleri taşır.

10.Boyuna lifli fiber kompozitte liflere paralel yani boyuna çekersek enine çekmemizden daha sağlam tepki verir.

11. Principal (temel) gerilmeler: Maksimum normal gerilme, Minimum normal gerilme

12. Önemli erime dereceleri: Fe 1538,Al 660,Cu 1000

13. Plâstik şekil vermede rekristalizasyon sıcaklığının üstünde sıcak dövme yapılmasının sebebi sünekliğin artması ve pekleşmenin olmamasıdır. Malzeme yavaş soğutulursa küçük taneli ve düzgün bir yapı ortaya çıkar.

14. 600 derecenin üzerindeki demirlerde demiroksit oluşur. Buna tufal adı verilir.

15. Hardening izotropik ve kinematik olmak üzere ikiye ayrılır. Izotropikte eğri alanı genişler, kinematikte eğri taşınır. Büyük şekil değiştirmede veya yuksek sıcaklıklarda izotropik hardening kullanılır.

16. Hardening sonucu malzemenin akma gerilmesi sınırı düşer.

17. Sıkıştırılamaz malzemelerin poisson oranı 0.5'tir.

18. Hyperelastik malzemenin stress-strain eğrisi;

Tam veya yaklaşık olarak sıkıştırılamazlar. Ansyste plastik olarak inceleyemezler. Sadece elastik olarak simüle edilebilirler.

19. Analiz yaparken gerçek stress-strain degerleri girilir. Hiperelastik analizde ise mühendislik stress-strain değerleri girilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Montaj teknik resimleri 1